Ongoing Change – Zoro Feigl

Tijdens de komende editie van Art Rotterdam presenteert C&H gallery een soloshow van Zoro Feigl, getiteld Ongoing Change. Zoro is bekend geworden met zijn grote installaties die geschikt zijn voor de publieke ruimte. Het afgelopen jaar heeft hij echter geëxperimenteerd met machines op klein formaat en met nieuwe aandrijfmechanismes. Dat heeft geleid tot een serie compleet nieuwe werken die hun première zullen beleven op Art Rotterdam 2017.

Door zijn experimenten met beweging en toeval op kleinere schaal voor te zetten, kan Zoro diepgravender onderzoek doen. Hij kan de mogelijkheden en gedragingen van zijn materialen met verschillende machines bestuderen, de resultaten vergelijken en de meest interessante experimenten voortzetten. De kleinere schaal maakt bovendien dat Zoro’s projecten voor het eerst geschikt zijn voor meer intieme, besloten ruimtes. Dit dwingt de uitvinder om nieuwe manieren te vinden waarop zijn machines de dialoog aangaan met hun omgeving. Ondanks alle ontwikkelingen binnen zijn praktijk, behouden Zoro’s werken hun kenmerkende beeldtaal: industrieel en ongepolijst, onstuimig en lichtvoetig. Het zijn onophoudelijk veranderlijke objecten die zelfs Zoro verrassen.

Daarnaast is Rob Bouwman geselecteerd voor Prospects & Concepts, de sectie waar het Mondriaan Fonds kunstenaars toont die in 2015 een Werkbijdrage Jong Talent ontvingen. Tenslotte presenteren Erik de Bree, Jantien Jongsma en Rob Bouwman ieder een gloednieuwe editie op Editions & Multiples, een tentoonstelling van We Like Art die gericht is op een nieuw publiek van potentiële kunstkopers.

Art Rotterdam is de plek om jonge kunst te ontdekken. Deze editie brengt de laatste ontwikkelingen binnen de beeldende kunst in verschillende tentoonstellingsconcepten, zodat men vanuit verschillende invalshoeken de rijke schakering van de hedendaagse kunstproductie kan ervaren. Met deze rijkdom aan jonge kunst en de uitgebalanceerde mix van commerciële en niet-commerciële presentaties, onderscheidt Art Rotterdam zich van zijn buitenlandse concurrenten. Art Rotterdam is een beurs voor liefhebbers die internationaal opvalt in de volle beursagenda. Klik hier voor meer informatie over de beurs.

Ongoing Change
Zoro Feigl
Van Nelle Fabriek
Main Section, stand 85

Prospect & Concepts
Rob Bouwman
Van Nelle Fabriek

Editions & Multiples
Erik de Bree, Jantien Jongsma, Rob Bouwman
Schiegebouw

Art Rotterdam
9 – 12 februari 2017
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam