BIG ART 2017 – Ruta Butkute, Delphine Courtillot, Bonno van Doorn


C&H gallery is proud to introduce:
Ruta Butkute,
Delphine Courtillot
Bonno van Doorn

Bonno van Doorn is supported by:


Historisch grachtenpand tot de nok toe gevuld BIG ART
> 60 grote kunstwerken in De Zonnewijser, 12 – 15 oktober
Pop-up platform BIG ART: van donderdag 12 tot en met zondag 15 oktober in Amsterdam. Tijdens deze tweede editie is het historische koopmanshuis De Zonnewijser het decor voor meer dan 60 grote installaties van hedendaagse kunstenaars en ontwerpers. Een mix van jong talent en gevestigde namen zoals Christie van der Haak, Koos Breukel, Gavin Turk en Sylvie Fleury.

De Zonnewijser is een extra lang weekend, vanaf donderdag 12 oktober, tot de nok toe gevuld met XL objecten uit verschillende disciplines. Van sculpturen, schilderijen en tekeningen tot fotografie en installaties. Het historische pand dient als expositieruimte én als beurs. De objecten zijn zowel te bewonderen als te koop. Creativiteit en ondernemerschap vormen immers een vruchtbare combinatie.
BIG ART highlights
Meerdere kunstenaars en ontwerpers tonen tijdens BIG ART nieuw werk. Zo presenteert beeldend kunstenaar Eveline Visser haar nieuwste installatie, een grote sculpturale tekening en schilderij in één, en wordt een enorme prop van kunstenaar Gerard Koek in de historische stijlkamer van het pand tentoongesteld. Ook is het mogelijk om een val in het videowerk van fotograaf Jaap Scheeren te maken of door de installatie van The Soft World, dat volledig gemaakt is van mensenhaar, te lopen. Daarnaast presenteren ook Katrin Kortmann, Robbert de Goede, Christie van der Haak, Floor van Keulen en Jans Muskee nieuw werk tijdens BIG ART.
De Zonnewijser
BIG ART vindt plaats in De Zonnewijser, een rijksmonument uit 1615 aan de Herengracht 182. Het Amsterdamse grachtenpand is al jaren eigendom van vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar Millten. Dit zes verdiepingen tellende grachtenpand van 3.000 m2, op loopafstand van Centraal Station, wordt door hen binnenkort volledig gerestaureerd. Maar eerst tonen hier tientallen galeries, kunstenaars en ontwerpers hun werk.

Elke dag tussen 17.00 en 18.00 uur vinden er rondleidingen en een meet&greet met kunstenaars en designers plaats, onder het genot van een Affligem proeverij. Op vertoon van een BIG ART entreekaart is eveneens een bezoek aan de design presentatie bij designlabel Lensvelt op Herengracht 178 te brengen. Hier lanceert designer Richard Hutten een nieuw ontwerp en heeft kunstenaar Marije Gertenbach een grote installatie speciaal voor de locatie gemaakt.
BIG ART is een initiatief van Anne van der Zwaag, curator, publicist en directeur van designbeurs OBJECT. Ze stelde eerder grote interdisciplinaire tentoonstellingen samen zoals BAL! (Paleis Soestdijk), WIT (Nederlands Fotomuseum) en PASTOE (Kunsthal).

BIG ART
Donderdag 12 t/m zondag 15 oktober 2017
Dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur
De Zonnewijser, Herengracht 182, Amsterdam Toegangsprijs 7,50 euro, tot en met 11 jaar gratis, 2,50 CJP korting WWW.BIGART.NU