Maura Biava | Artist talk: Biava & Kielczynska | Zondag 03 december 2017 13.00 – 15.30 uur

Maura Biava – Over informatie: hoe het ons informeert en vorm geeft aan wat we zien.

Tijdens haar ‘artist talk’ spreekt Biava over haar werk, waarbij ze focust op het begrip ‘informatie’. Biava is geïnteresseerd in hoe informatie iemand of iets verandert of vorm geeft. Sinds Biava als kunstenaar werkt, heeft zij onderzocht hoe informatie werkt, door middel van interactieve installaties, foto’s, tekeningen en sculpturen.

Wat we kunnen zien, neemt zijn vorm aan volgens bepaalde informatie, velden en energieën. Dit inspireerde Biava om interactieve werken te maken en te werken met analytische meetkunde, natuurkunde en wiskunde. Wat we wiskundig noemen, kan worden gezien als gecodeerde informatie die de werkelijkheid vormt. Voordat de wiskunde bestond, waren die codes er al. Wiskundigen proberen alleen te begrijpen hoe ze werken. Het is dus niet alleen de wiskunde die haar interesseert, maar de informatie, de taal die creëert wat we zien.

Read more here