David Krippendorff | MISTER MOTLEY

We zien een vrouw voor een spiegel zitten. Ze is opgemaakt, op haar ogen een dramatische eyeliner, op haar hoofd een pruik. Ze draagt een traditioneel Egyptisch kostuum. Droevig kijkt ze zichzelf in de spiegel aan en begint zachtjes te snikken. De korte film van 12 minuten begint rustig, zonder muziek. Naarmate de vrouw haar pruik af doet, en later haar armbanden en oorbellen, begint de muziek. De aria ‘Padre, a costore schiava non sono’ uit de beroemde opera Aida van Giuseppe Verdi schalt door de expositiezaal. De vrouw haalt haar make-up van haar gezicht, nog steeds snikkend. Ook haar outfit moet er aan geloven: de traditionele kledij gaat uit en ze trekt moderne kleding aan. De camera zoomt uit. De vrouw en de kaptafel blijken zich in een parkeergarage te bevinden. De precieze locatie is niet meteen te raden, maar naarmate de camera meer en meer uitzoomt zien we een plein in Cairo, Egypte.

Read the full article here